България намали три пъти част от транзитните такси на Дунав мост

България намали три пъти част от транзитните такси на Дунав мостНякои от таксите за преминаване по Дунав мост към Румъния ще бъдат намалени само от наша страна, тъй като румънското правителство няма намерения да ги намалява за сега.

 

Министър Николай Младенов обяви това в Русе. Намалението ще се отнася за автобуси с над 23 места, леки автомобили, камиони над 3,5 тона, микробуси. Водачите на леки автомобили ще плащат три пъти по-ниски такси, от дължимите до сега 6 евро, таксата ще стане 2 евро. Микробусите и камионите между 3,5 и 7,5 тона ще плащат 4 евро, вместо досегашните 12 евро. А що се отнася до автобусите, таксата ще е 8 евро, а не 25 евро.

 

Това ще се отрази благоприятно на туризма и бизнеса в България, както и на връзката между България и Румъния. Намалението няма да подейства отрицателно на прихода от такси.

 

Идеята е по този начин потокът от пътници да се увеличи. Решението е съгласувано с министрите на транспорта Александър Цветков и на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев. Новите цени ще влязат в сила, след като кабинетът вземе решение на свое заседание.

 

Работи се по изпълняването на всички изисквания за влизането ни в Шенген до лятото. Вече е в сила използването на нови шенгенски гранични печати от 3 март на граничен пункт Дунав мост.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *