Задават се мерки срещу насилието по време на футболни мачове

Задават се мерки срещу насилието по време на футболни мачовеМинистър Цветан Цветанов предлага да се въведат извънредни мерки, които са насочени срещу футболните хулигани. Според министъра на вътрешните работи, общественополезният труд би бил достатъчно адекватна мярка за превенция на безредиците по време на футболни мачове.

 

Предложението на г-н Цветанов идва по повод на среща между МВР, министерство на спорта, БФС и Столична община.

 

Всеки от посочените участници в срещата имат на разположение по 10 дни за предложения за законови промени.

 

След изтичане на десетдневния срок, БФС ще организира среща съвместно със спортните клубове, организации на привържениците и родителски организации с цел обсъждане на направените предложения от институциите изброени отгоре.

 

Добрата новина за мирните запалянковци е, че все повече набира популярност идеята за вид санкция срещу хулиганите, които не спазват обществения ред (показателно в тази насока е последното столично “вечно” дерби, което причини щети за хиляди левове на Столична община: с изпочупен градски транспорт и друга обществена собственост).

 

Министърът на вътрешните работи е изразил сходна позиция с тази на БФС, че дербитата между двата столични футболни гранда задължително следва да се играят на стадион “Васил Левски”, където ще е по-лесно и за полицията да овладява безредиците.

 

Нововъведение в българското първенство е въвеждането на дрегер, с който охранителна полиция ще проверява феновете за наличие на алкохол в кръвта. По този начин хора в нетрезво състояние няма да бъдат допускани до спортните мероприятия.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *