Криминалисти от ОДМВР-София разкриха двойно убийство

Криминалисти от ОДМВР-София разкриха двойно убийствоВ резултат на съвместната работа с експерти от Института по психология на МВР, е задържан 34-годишният извършител на тежкото престъпление.

 

След упорита работа криминалисти от ОДМВР-София и РУП-Костенец със съдействието на психолози от Института по психология-МВР разкриха двойно убийство. Авторът на тежкото престъпление – 34-годишен криминално проявен, психично болен, бил задържан с прокурорско постановление за 72 часа.

На 10 март сутринта в РУП – Костенец бил получен сигнал за пожар в дома на С.П. /77 г./ на ул. “Стефан Караджа”. След бързата реакция на местните пожарникари, огънят бил потушен. Бил извършен оглед от дежурно – оперативна група от ОДМР-София. Полицейските служители открили двата трупа на живеещите в къщата възрастни хора – на собственика и съпругата му И.П. /77 г./.

По първоначална информация пожарът бил предизвикан от печка с твърдо гориво. След направената аутопсия било установено, че жертвите били насилствено умъртвени. Криминалисти от Костенец и техни колеги от областната дирекция започнали активна работа за установяване автора на тежкото престъпление. На следващия ден бил извършен повторен оглед на опожареното жилище. В хода на работата били разпитани съседи, близки и познати на жертвите и изяснили алибито на всички лица от активния криминален контингент, както и на тези с психични отклонения.

Така се насочили към Д.Д. /34 г. / от с. Костенец, който от осем месеца се преместил да живее в близост до дома на жертвите. Мъжът бил доведен в местното районно управление, където след проведените с него разпити, направил пълни самопризнания за извършеното убийство.

Криминалистите установили, че 34-годишният мъж веднага се отървал от ножа и дрехите, които носил – изхвърлил ги в контейнер за боклук. След проверка в контейнера се оказало, че сметопочистващия автомобил изхвърлил боклука на сметището. Това наложило проверка на сметището, където полицаите открили дрехите и ножа на извършителя.

Задържаният мъж е криминално проявен за хулигански прояви, с психични отклонения – освидетелстван като психично болен с диагноза “шизофрения” и “психопатия”.

Образувано е досъдебно производство.

Криминалисти продължават работата по случая.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *