Пет хиляди мастербокса е общото количество на задържаните цигари без бандерол при операция „Контрабанда”

Пет хиляди мастербокса е общото количество на задържаните цигари без бандерол при операция „Контрабанда”Към момента са задържани осем от членовете на организираната престъпна група, занимавала се с трансфера и пласирането на тютюневите изделия.

 

Както вече съобщихме операцията „Контрабанда” бе проведена от служители на ГДБОП, съвместно с колегите им от Пловдив, Хасково и Варна и със съдействието на служители от областната дирекция в Хасково. Тя бе реализирана под наблюдението на Хасковската окръжна прокуратура и бе насочена срещу разбиването на контрабанден канал за цигари. Разследването на канала е продължило почти четири месеца и в рамките му били установени част от основните играчи, организирали престъпната мрежа. На този етап са задържани осем от членовете й. Други шестима са обявени за издирване, част от които и за международно.

 

Те действали изключително внимателно – използвали за комуникация помежду си чужди СИМ карти и скайп. Били изобретателни и при маскирането на количествата в товарните автомобили – използвали различни „тапи” с цел безпроблемното превозване на контрабандните товари през граница.

 

Цигарите влизали основно на ГКПП-та на гръцка граница.У нас те били пласирани в София, Пловдив, Хасково, Варна, Велико Търново, Русе, и  Търговище, имало данни, че част от тютюневите изделия били предназначени за разпространение в чужбина.

 

В хода на спецоперацията бяха извършени претърсвания на различни адреси на територията на Пловдив, Велико Търново, Рус,е  Хасково. 40 000 евро, предназначени за закупуване на цигари, са открити у член на престъпната група, заловен на ГКПП-Кулата. Два ТИР-а контрабандни цигари, вкарани по този канал, са били задържани вчера във Варна.

 

Проверява се съпричастността на групата и към опита за контрабанда на 980 мастербокса в унгарски автомобил, който беше задържан преди дни на ГКПП – Капитан Петко войвода.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *