Безплатно обучение и нови работни места за IT специалистите в България

Поради нарастващия дефицит на IT експерти в страната ще се създадат нови работни места и обучения в цяла България. Те ще бъдат насочени в сферата на информационните технологии.

Цели се да бъдат подготвени нови кадри за нуждите на държавната администрация и бизнеса чрез създаване на национална платформа за центрове по ИТ компетенции. Ще се използват и надграждат технологичният капацитет, ресурсната база на дружеството, както и експертен състав от над 300 висококвалифицирани софтуерни инженери и комуникационни специалисти.

За да се развият познанията на IT специалистите ще се провеждат обучения и сертификационни курсове в цялата страна. Желаещите да участват могат да избират от някоя от следните специалности: „Програмист“, „Системен администратор“, „Специалист по качеството“. Успешно завършилите ще получат свидетелство за професионална квалификация от Министерството на образованието и науката.

Периодът на обученията ще е шест месеца, като лекциите започват на 9 май. Ще се осъществяват чрез специална платформа InfoStart. Много от обученията ще бъдат безплатни. В крайна сметка очакванията са да бъдат подготвени 150 ИТ специалисти в трите основни специалности.

3 мнения по „Безплатно обучение и нови работни места за IT специалистите в България

 1. Донка Хаджиева

  Проявявам интерес към предстоящите курсове за ит специалисти от 9 май, но не разбрах как мога да се запиша,т.е. липсва адрес на сайт или каквото там е необходимо. Току що гледах и по БТВ за тези курсове и отново нищо как да се регистрирам или към кого или къде да се обадя. Ще ви бъда безкрайно благодарна, ако ми изпратите адрес или сайт.

  1. Smarty Автор

   Здравейте,

   До края на годината, чрез InfoStart „Информационно обслужване“ АД ще:

   – Проведе серия от обучения в цялата срана, голяма част от които безплатни;
   – обучи 150 ИТ специалиста в гореизброените три професионални направления;
   – 15% от тях ще получат възможност за работа в компанията и стипендии за обучение;
   – обучи над 200 специалиста в областта на информационните технологии и държавната администрация, посредством стажантска програма в офисите на компанията в цялата страна;
   – открие 30 нови работни места в офисите на Информационно обслужване в по-големите градове;
   – създаде интерактивни лаборатории за разработване на нови проекти и технологии в по-големите офиси на компанията.

   Подробната програма на курсовете, информация за лекторите и критерии за кандидатстване ще намерите на http://www.infostart.eu

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *