Проверки за установяване на нарушения, свързани с търговията с черни и цветни метали - правна информация, право, счетоводство

Установяване на нарушения, свързани с търговията с черни и цветни метали

В контролната операция, която продължава, вземат участие и представители на регионалните инспекции по околната среда и водите.

Специализирана операция стартира на територията на страната. Полицейските действия са насочени към противодействие на престъпленията, свързани с търговската дейност с отпадъци от черни и цветни метали.

В акцията участват и представители на регионалните инспекции по околната среда и водите.

ГД „Криминална полиция” инициира контролната операция и с цел превенция на кражбите на компоненти и съоръжения от електропреносната система и далекосъобщителната мрежа на страната, на магистрални кабели и елементи от обекти с национално значение, кабели от подвижни влакови съставки и временни връзки от системата на БДЖ. Този вид престъпления спомагат за осъществяване на значителен износ на цветни метали и нанасят сериозни материални щети.

В хода на операцията до момента са проверени общо 368 обекта – леярни и площадки за изкупуване на отпадъци от черни и цветни метали – от тях 363 – лицензирани и 5 – работещи без лиценз.

Установени са шест извършители на закононарушения – 3 за извършване на нерегламентирана търговска дейност и трима извършители на кражби на черни и цветни метали.

За 24 часа са задържани шестима лица. Съставени са и 6 акта за установяване на административни нарушения. Образувани са 4 досъдебни производства.

Съставени са 69 констативни протокола по чл.55 и чл.56 от ЗМВР /полицейски разпореждания и предупреждения/.

Операцията продължава.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *