Столични полицаи задържаха трима адвокати и помагачите им в схема за имотни измами

Столични полицаи задържаха трима адвокати и помагачите им в схема за имотни измами - право, правна информация, счетоводстви, лекции, законРазлични мерки за неотклонение са наложени на членовете на престъпна група.

Досъдебното производство било образувано в края на миналата година по сигнал, че трима действащи адвокати от столична адвокатска кантора с фалшиви документи придобиват недвижими имоти, собственост на починали хора без наследници или хора с психични отклонения.

Установени са тримата съдружници – К.Т. /45г. /, съпругата му И.Т. /46г./ и 54-годишният А.К. В хода на разследването криминалистите влезли в следите и на четирима техни помагачи, които осигурявали подставени лица – мними наследници на собствениците.

През януари, под ръководството на СГП, единият от организаторите, адвокат К.Т. и един от помощниците В.П. /45г./ с прякор Бахамата са задържани в София. При последвалото претърсване в жилищата им са намерени и иззети множество различни документи: лични карти, саморъчни завещания, преписи извлечения от актове за смърт на починали лица, удостоверения за наследници, печати на различни държавни институции и електронни варианти на документи. С определения на СГС, Бахамата е приведен в затвора в Бобов дол, а адвокатът – в ареста на „Г.М.Димитров”.

На 20 април, под ръководството на СГП криминалистите задържали и другите двама организатори на престъпната група. Съпругата адвокат е задържана в ж.к. „Люлин”, като в жилището са намерени празни бланки на различни видове документи, нотариални кочани с печати на нотариуси, празни бланки за дипломи за завършено висше образование и множество лични данни: ЕГН-та, адреси и лични карти на български граждани. Малко по-късно, укриващият се и обявен за общодържавно издирване А.К е задържан в столицата. Задържани са и другите трима помагачи – Г.К. /48г./ – Биби, който е приведен в затвора в Бобов дол, Ц.И. /20г./ от с. Червен бряг е под домашен арест и 38-годишната Г.М. от Благоевград с наложена мярка „парична гаранция”. Заради наложени мерки и по предишни криминални деяния, двамата помагачи – Бахамата и Биби са приведени в затвора в Бобов дол.

С постановление на прокурор при СГП, на адвокатите И.Т. и А.К. е наложена 72-часова мярка „задържане под стража”. На 23 април състав на СГС наложи постоянна мярка за неотклонение на организаторите на групата. До момента столичните криминалисти са разкрили над 20 придобити и продадени по измамната схема апартамента. Работата по проследяване на веригата от съучастници, както и документиране и на други извършени от тях измами продължава.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *