ПроКредит Банк намалява лихви и такси за новоотпускани бизнес кредити

ПроКредит Банк вече предлага бизнес кредити при нови, по-добри условия за финансиране. Промените се изразяват в намаление на лихвените проценти по новоотпускани кредити на равни месечни вноски, овърдрафти, кредитни линии и лизинг с от 1,0 до 2,5 процентни пункта в сравнение с досегашния лихвен бюлетин.

В допълнение, банката намалява наполовина и таксите по новоотпусканите бизнес кредити. Таксата за отпускане за всички кредити със суми над 30 000 евро е 0,50% без значение от срока на кредита. При кредитни линии и овърдрафти таксите ангажимент също се намаляват до ниво от 0,50%. Банката намалява и таксата за издаване на документарен акредитив във валута и издаване на банкови гаранции на тримесечие.

С цел да облекчи достъпа на бизнеса до банково финансиране, ПроКредит Банк няма да начислява и такса за разглеждане на искания за кредит от фирмите.

По-добрите условия важат за новоотпускани от банката кредити на много малки, малки и средни фирми от всички сектори на икономиката и не са обвързани с промоционален период. ПроКредит Банк се стреми да стимулира и реализирането на проекти на фирмите, които са максимално съобразени с устойчивото използване на природните ресурси. За всички кредити и лизинги, които са за закупуване на енергийно ефективно оборудване, банката предлага допълнително намаление на лихвите от 0,25 процентни пункта.

Новите условия на финансиране правят още по-атрактивни лихвените нива по програма JEREMIE 2, които са двойно по-ниски от стандартните за банката. Само за период от 1 година по тази програма банката е подпомогнала фирмите, като е отпуснала 316 кредита за над 30 млн. евро.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *