Промени в закона за биологичното разнообразие - право, счетоводство

Промени в закона за биологичното разнообразие

В резултат на все по-често изхвърлените трупове на делфини по плажовете предстои да се извършат промени в Закона за биологичното разнообразие.

Според Мирослав Найденов, мъртвите животни трябва да отиват в екарисаж, защото може да представляват опасност от зараза.

Сега най-често концесионерите ги оставят на място, тъй като действащият в момента закон не разрешава мъртвите животни да бъдат транспортирани. В резултат на това Министерството на околната среда и водите ще подготви поправки в закона.

Министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов се нагърби с ангажимента държавните институции да разпишат ясни процедури какви действия ще бъдат предприемани, когато се открият изхвърлени на брега тела на мъртви делфини.

След което ще се разпишат правила, според които при изхвърлен от морето труп на делфин да идват на място представители на РИОСВ, на Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА) и ветеринарни лекари и труповете да бъдат транспортирани до екарисажи. При съмнение за злоумишлено убийство на делфин, ще се подава сигнал до прокуратурата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *