Кампания „Всички ние можем да спасим милиони човешки животи”

„Пътна полиция” - СДВР започва кампания „Всички ние можем да спасим милиони човешки животи” - право, счетоводство, правна информацияТя е по инициатива на ООН „Десетилетие за активни действия по пътна безопасност” и под патронажа на министър Цветан Цветанов и евродепутат Илиана Иванова.

Начало  – утре /вторник/ в 10 часа на площад „Княз Ал. Батемберг”

През май стартира инициативата на ООН – „Десетилетие за активни действия по пътна безопасност” под надслов: „Всички ние можем да спасим милиони човешки животи”.

Целта на кампанията е да насочи вниманието на гражданите и водачите на моторни превозни средства да бъдат изрядни шофьори като спазват правилата за движение. Водачите на МПС могат да предотвратят множество пътни инциденти и с това да спасят милиони човешки животи.

Утре, 10 май, на площад „Княз Ал. Батемберг”, от 10 часа КАТ ”Пътна полиция” – СДВР, с участието на различни организации, ще даде начало на кампанията. Инициативата е под патронажа на министъра на вътрешните работи  и евродепутат Илиана Иванова.

Ще бъде представена възстановка на тежко пътно-транспортно произшествие, действията и реакциите за спасяване на пострадалите при инцидента – служителите от пътна полиция, пожарникари,  медици, служители от националната система 112,  БЧК.

Деца от столични училища и от Националния дворец на децата, заедно с художника Иван Яхнаджиев ще рисуват на тема: ”Пътна безопасност”.

В демонстрацията ще се включат полицейски автомобили и мотоциклети, рокери, известни автомобилни състезатели, мотолинейки, АТВ, картинги. Всеки един от тях ще изрази своето отношение към безопасността на движението и намаляването на жертвите на пътя.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *