Разбита група за източване на застрахователни компании - новини, данъци, закон

Разбита група за източване на застрахователни компании

Група за източване на застрахователни компании е била разбита от полицията в Бургас. Полицаите са задържали петима бургазлии, които са на възраст между 25 и 44 години. Водачът на групата е 44 годишен мъж, беше съобщено от пресцентъра на Облачна дирекция на МВР в Бургас.

За да получат застрахователни премии от различни фирми, бургазлиите извършвали измами чрез фиктивни катастрофи и кражби на коли.

Откраднатите коли в някои от случаите са били връщани на собствениците им, но за това е съдействал лидерът на групата, като разбира се откупите за връщането им минавали задължително през него. Автомобилите, за които откупът не е платен, бивали разглобявани на части и разпродавани на различни автоморги из цялата страна или целият автомобил се продавал на други криминално проявени лица, които притежават регистрация за такава кола.

За сега петимата измамници са задържани за 72 часа, като се чака до края на деня Бургаският районен съд да се произнесе дали да останат за постоянно в ареста.

От криминална полиция съобщиха, че крадците все повече извършват лизингови измами с колите, вместо да ги крадат. Това ставало като взимат луксозни коли под наем с фалшиви кредитни карти и плащали за по-дълъг период от време. Скоро след това обръщали колата и искали възстановяване на сумата, която оставала до края на периода, за който са платили.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *