Служебните бележки към данъчната декларацията се подават със закъснение

Служебните бележки към данъчната декларацията се подават със закъснение - закон, лекции, право, счетоводство, данъци, правна, информацияБългарските граждани, които са били безработни през цялата 2010 година не подават данъчна декларация за доходите на физическите лица по чл. 50. 

 

Всички останли, които са сменили работодателя си и към края на годината са на трудов договор при друг работодател, не трябва да подават годишна данъчна декларация, само ако новият работодател е преизчислил данъка  в края на годината от всички предишни трудови договори на лицето.

Тези, които са били на трудов договор, но в края на годината са останали без работа, съответно не им е преизчислен данъка от доходите, са длъжни да подадат такава декларация до 2 май 2011, може и онлайн до 24 часа тази нощ. Трябва да подадат данъчната декларация, както и Приложение 1 към нея.

От НАП приемат декларациите дори без служебни бележки, в случай, че не сте успяли да се снабдите с такава. Могат да се изпратят по пощата по постоянен адрес на физическото лице или да се подадат направо в офиса на НАП, като срокът е две седмици, считано от днес.

НАП дават отсрочка и няма да глобяват безработните, които не са подали в срок данъчните си декларации.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *