Предстоящо споразумение за сътрудничество между МВР и ОЛАФ

Предстоящо споразумение за сътрудничество между МВР и ОЛАФ - Право, счетоводство, закон, лекции, правна информацияБългарският вътрешен министър разговаря с директора на дирекция „Разследвания и операции“ на ОЛАФ г-н Иън Уолтън. Европейската служба за борба с измамите дадоха много висока оценка на сътрудничеството с България.

Министър Цветан Цветанов проведе изключително ползотворна среща с директора на дирекция „Разследвания и операции“ на ОЛАФ г-н Иън Уолтън. На нея присъстваха и шефове на оперативните звена в дирекцията. Представителите на Европейската служба за борба с измамите дадоха много висока оценка на сътрудничеството с България в областта на разследванията за борба с измамите със средства на ЕС.

Като особено ефикасна и работеща бе оценена активната дейност и роля на дирекция АФКОС в МВР както в процеса на подпомагане на оперативните проверки на ОЛАФ в България, така и в редовното и акуратно предоставяне на административни документи и информация.
По време на срещата бяха разгледани специфични аспекти на сътрудничеството в областта на разследване на нередностите в използването на средствата от Структурните фондовe и Европейския социален фонд. Специално внимание бе обърнато на засилване на сътрудничеството в областта на борбата на контрабандата с цигари, като бяха договорени конкретни стъпки за бъдещи действия.

Министър Цветанов благодари на ръководството на ОЛАФ, че точно в момента е предоставена възможност за обучение на служители на дирекция „АФКОС“. Това е шанс да бъдат обменени полезен опит и добри практики, както и да се установят ценни двустранни професионални контакти.

В процес на изготвяне и съгласуване е и двустранно споразумение за оперативно сътрудничество между МВР и ОЛАФ, което се очаква да бъде финализирано през м. май. Предстои и двустранна среща на министър Цветан Цветанов с генералния директор на Европейската служба за борба с измамите г-н Джовани Кеслер.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *