Трамвайни линии № 1 и 7 в София с променени маршрути

Центърът за градска мобилност в София ще промени маршрутите на трамвайните линии №1 и №7. Мярката е експериментална и ще продължи за срок от 6 месеца. Промяната пък ще влезе в сила от днес, 15 октомври, уточнява Столична община (СО).

Трамвайна линия №1 ще се движи само в посока надлез „Надежда“, с маршрут: от бул. „Христо Ботев” надясно по ул. „Струга” и наляво по бул. „Княгиня Мария Луиза” по маршрута. Ще бъде разкрита и еднопосочна спирка на улица „Струга“, непосредствени преди булевард „Княгиня Мария Луиза“. Идеята е да се осигури връзка с Централна автогара и метростанция „Централна гара“.

Трамвайна линия № 7 се удължава от Централна гара по булевард „Княгиня Мария Луиза“, транспортен подлез „Надежда“ и булевард „Ломско шосе“ до обръщателното колело „Квартал Триъгълника“ преди улица „Хан Кубрат“ двупосочна. Ще бъдат разкрити крайна и начална спирка на обръщателното ухо.

Промени ще има и при автобусна линия № 384. Линията ще се движи по маршрута на автобусна линия № 84 в участъка от булевард „Цариградско шосе“ до улица „Мими Балканска“, обслужвайки всички съществуващи спирки в участъка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *