Винетки втора ръка в интернет пространството

След като от тази година цената на годишната винетка за леки автомобили се увеличи и стана 97лв., започнаха и масови продажби на винетки втора употреба в инернет пространството.

Винетките втора употреба вървят по 70лв. По този начин българинът спестява близо 30лв.

Един от търговците на ползвани винетки е така наречения Стефан от Монтана. Той продава винетките на колите, които купува, като уверява, че има всички документи, доказващи истинността им. Той поясни, че на касовата бележка не е написан номерът на автомобила. Долната част на талона върви заедно със стикера. Тази оферта е била пусната в сайт за безплатни обяви на 4 април в 8:56 часа. Винетката е била продадена само след 3 часа.

Стефан обещава, че тези дни ще има още една винетка втора ръка, която ще отлепи от закупен от него автомобил и отново ще я пусне за 70лв.

Няма проблеми със самия стикер, въпреки че вече веднъж е бил залепен. За да се отлепи първо се нагрява със сешоар, пръска се с препарат за стъкла и по този начин се отлепя без повреди. За да може да се сложи на друг автомобил се залепя на протектор за телефон.

В резултат на повишените цени на винетките от тази година, в интернет може да намерите и винетка под наем, чиято цена се мени в зависимост от периода, за който ще бъде ползвана.

Подобни измами са възможни, след като от Агенция „Пътна инфраструктура“ съобщиха, че липсата на изписан регистрационен номер върху касовата бележка на винетката, не я прази невалидна.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *