Внимавайте с бързите кредити, не теглете повече от един

Бъдете предпазливи с тегленето на бързи кредити. Масово фирмите, отпускащи бързи кредити заобикалят закона и не спазват тавана за оскъпяване. Прескачат го и то с много с така наречената такса за осигуряване на поръчител. Тя не се смята като оскъпяване на кредита в изчисляване на годишния процент на разходите.

Промените в закона за потребителските кредити не са помогнали много в това направление.

Ако сте решили да теглите бърз кредит, то направете го в разумни минимални граници – от 200 до 300лв. и го върнете в максимално кратък срок, защото крайната сума се оскъпява безбожно много. Най-подходящо е да изтеглите такъв кредит до 2 седмици преди заплата, за да можете да го върнете бързо след като получите възнаграждението си. Имайте предвид, че не е добре да теглите повече от един подобен кредит.

В случай, че имате нужда от повече пари по-добре се обърнете към някоя банка, където процентите на оскъпяване са около 7-8%. При бързия кредит те стигат до 200-300%.

Не се поддавайте и на предложените по телефона кредитни пластики, особено ако обичате да пазарувате много.

Ако все пак сте твърдо решени да теглите бърз кредит то се запознайте много внимателно със срока и наказателните лихви. Проверете дали фирмата има лиценз от БНБ да упражнява такава дейност по отпускане на бързи заеми.

При положение, че се окажете измамени, потърсете правна помощ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *