Възстановяване на ДДС от Холандия в рамките на пет години след начисляването

Възстановяване на ДДС от Холандия в рамките на пет години след начисляването - закон, данъци, счетоводство, право, лекцииСъгласно промени на Холандската данъчна администрация в местните процедури за възстановяване на ДДС,  начислен ДДС на данъчно задължени лица (установени и регистрирани за целите на ДДС в друга държава членка на Общността, за закупени от тях стоки, получени услуги и осъществен внос на територията на Холандия) е възможно да бъде възстановен  в рамките на пет години след начисляването.

Предвид това, през 2011 г. данъчно задължени лица, регистрирани по ЗДДС ще имат възможност да подават искания за възстановяване на начислен ДДС за доставки стоки и/или услуги от данъчно задължени лица, регистрирани за целите на ДДС в Холандия за периоди от 2005 г. до 2008 г.

 

В тази връзка, НАП уведомява заинтересованите лица, че същите следва да подават исканията си за възстановяване на ДДС за начислен ДДС от данъчно задължени лица, регистрирани за целите на ДДС в Холандия за периода 2005 г.-2008 г. директно до Холандската данъчна администрация на следния адрес:

 

Belastingdienst Limburg/Kantoor Buitenland

Postbus 2865

6401 DJ Heerlen

the Nederlands

 

Бланката на искането за възстановяване може да свалите от уебсайта на Холандската администрация http://belastingdienst.nl/

 

Искането за възстановяване на ДДС за период 2005 г. – 2008 г. следва да е придружено с оригиналните фактури и удостоверение за регистрация по ЗДДС.

 

НАП няма да приема такива искания нито по електронен път, посредством WEB-базираното приложение, нито ще приема същите на хартиен носител.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *